Velg rett komfyr (Range Cookers) - Kjøpeguide fra MyRangeCooker.no

Kjøpeguide


Velkommen til vår kjøpeguide. Her guider vi deg gjennom valget av komfyr (rangecooker) og forteller om hva det kan være lurt å tenke på, før du bestemmer deg for den komfyren som passer best. Her finner du for eksempel informasjon om de forskjellige stilene, størrelsene og platetoppene man kan velge mellom.

Vår erfarne kundeservice hjelper deg gjerne med å finne en komfyr som passer akkurat dine behov og budsjett. Ikke nøl med å kontakte oss på telefon 23 96 07 98 eller på info@myrangecooker.no - vi vil gjerne hjelpe deg!Hva er en Rangecooker?

Med en rangecooker menes ofte en eksklusiv bredere komfyr med to eller flere ovner. Vi på MyRangeCooker.no tilbyr rangecookere i alle varianter, størrelser og farger. Hos oss kan du velge komfyrer med gasstopp, glasskeramikktopp eller induksjonstopp.

Er du på jakt etter noe du ikke finner på hjemmesiden vår? Kontakt gjerne vår kundeservice, så skal vi prøve å hjelpe deg med det du leter etter!


Detaljvalg
En klassisk rangecooker kjennetegnes av svært høy kvalitet og detaljer i solid metall. I dag tilbyr nesten alle produsenter som har rangecookere, forskjellige detaljvalg utover fargevalget på komfyren. Husk at det er stor forskjell på håndtak og knotter i solid metall sammenlignet med knotter og håndtak i metallbelagt plast.
Merke og serie Vekt i gram Materiale på knotter
Steel Genesi 163 g Stål
Lofra Dolce Vita 159 g Stål
Ilve Majestic 37 g Plast
Smeg Opera 22 g Plast
Falcon classic 34 g Plast
Stoves Richmond 23 g Plast
Bertazzoni Professional 30 g Plast


Hvilke størrelser får man?

Vi har komfyrer i alt fra 60 til 150 cm å velge mellom. Antallet ovner og matlagingssoner kan variere mellom komfyrmodellene og de forskjellige merkene. Du har en rekke ulike valgmuligheter, avhengig av hva du ønsker i akkurat ditt kjøkken. Velg en komfyr som passer dine matlagingsvaner!
Hvilken platetopp bør jeg velge?


Induksjonstopp
Den største fordelen med en induksjonstopp er den korte tilberedelsestiden og den reduserte energibruken. Energieffektiviteten maksimeres siden induksjon kun varmer opp kokekarets bunn og ikke sløser varme på områder du ikke plasserer kokekaret – tilberedelseseffektiviteten er dermed på hele 90%. Induksjonstopper minner mye om gasstoppenes direkte varme, som gir en direkte respons når man hever eller senker varmen. Induksjon varmer gjennom magnetisme og krever derfor kokekar som inneholder en viss del metall, som støpejern, titan eller stål.


Glasskeramikktopp

En glasskeramikktopp fungerer fordi et varmeelement under glassoverflaten varmes opp og overfører varmen til den valgte kokesonen. Glasskeramiske topper blir altså varme på selve platen, noe som induksjonsplater ikke blir på samme måte. Og på en glasskeramikktopp fungerer alle typer kokekar, til forskjell fra induksjonstoppen. En stor fordel er at både induksjonstopper og glasskeramikktopper er svært enkle å rengjøre.


Gasstopp

De som har blitt glade i å lage mat på en gasstopp, vet at temperaturpresisjonen og muligheten til å regulere temperaturen raskt og trinnløst er unik for en gassbrenner. En slik presisjon kan man ikke oppnå på noen andre platetopper. Gasstoppen fanger det solide håndverket bak matlagingen og er utvilsomt alle kokkers naturlige valg. Og du trenger ikke å tenke på å kjøpe spesielle gryter og kjeler, alt fungerer på en gasstopp! En gasstopp kombineres ofte med en elektrisk stekeovn, en såkalt ”dual fuel”-komfyr. Men vi tilbyr også komfyrer med gasstopp kombinert med gassovn, også kalt ”full gas”-komfyr.
SABAF-brennere
Når du skal gå til innkjøp av en komfyr med gasstopp, er det viktig å tenke på hvilken type brennere toppen har og hvilken kvalitet de holder. Produsenten SABAF er markedsledende når det gjelder gassbrennere, og det kan være en god idé å være på utkikk etter dem når du skal kjøpe en gasskomfyr.

E.G.O induksjon
Akkurat som med brennere er det viktig, når du kjøper komfyr, å passe på at induksjonstoppen er av høy kvalitet. Det tyske merket E.G.O er i dag den ledende aktøren når det kommer til induksjonstopper. Majoriteten av alle store komfyrmerker benytter seg i dag av induksjonstopper fra E.G.O.

Hvilken stekeovn bør jeg velge?

Muligheten til å kombinere og matche nettopp de behovene din familie har, er helt klart dagens trend når det gjelder funksjonelle og smarte komfyrer. Akkurat som matlagingsvanene dine styrer valget av platetopp, styre de også valg av stekeovn. Finn først ut hvor mange stekeovner du og din familie trenger og ønsker. Vi tilbyr alt fra 1 til 3 ovner, med forskjellig design og av forskjellige merker. Fordelen med 2 eller 3 ovner er at du kan stille inn flere temperaturer samtidig, og på den måten lage forskjellige matretter samtidig i forskjellige ovner. Fordelen med 1 ovn er at du får en generøs og stor ovn å jobbe med. Ofte har stekeovnen også en varmluftsfunksjon, noe som gjør det mulig å lage flere matretter i samme ovn uten at de tar smak fra hverandre.

Combi steam
En combisteam-ovn innebærer at multifunksjonsovnen din også har en dampfunksjon, altså en kombinert vanlig stekeovn og dampovn. Den største fordelen med en combisteam-ovn er at den ikke tørker ut maten. Råvarenes farge og tekstur bevares bedre, siden maten tilberedes mer skånsomt og ved en lavere temperatur.

Den skånsomme tilberedelse kommer også til sin rett når du lager fisk. Fisken ser ikke bare mer innbydende ut, den har også mer smak. Grønnsaker kommer også godt ut av dampbehandlingen sammenlignet med koking og ovnsbaking. Vitenskapelige undersøkelser har til og med påvist at dampovner bevarer grønnsakenes næringsstoffer dobbelt så godt som en tradisjonell ovn.


Gassovn

En gassovn er perfekt for deg som vil tilberede mat med gass for smakens skyld eller som har begrenset tilgang til elektrisitet på for eksempel hytta eller lignende. En klar fordel med gassovn er at den får opp en høy varme raskere enn en vanlig elektrisk stekeovn. Men det er viktig at gassovnen benytter seg av plater som lar varmen sirkulere i ovnen. Dette er våre gassovner fra Lofra svært gode på, siden platene ligger på en rist og har ventilasjonshull rundt hele platens ytterkant. På denne måten sirkulerer varmen i hele ovnen i stedet for at mesteparten av varmen kommer nedenfra, som det ellers er fare for i en gassovn.


Multifunksjonsovn

Med en elektrisk multifunksjonsovn får du flere funksjoner i en og samme ovn. Multifunksjonsovner kombinerer for eksempel over- og undervarme, grillfunksjon og varmluft. På den måten får du det beste av alle verdener kombinert i en og samme ovn. Her finner du funksjoner som passer flere forskjellige tilberedelsesmetoder og råvarer – både baking, grilling og opptining av mat. Perfekt for hjemmekokken som vil være fleksibel og ønsker en ovn som takler alle de nye oppskriftene!

Hvordan rengjør jeg stekeovnen min?
Det finnes en rekke forskjellige måter å rengjøre en ovn på. Alt fra husmorsknep til avanserte rengjøringsfunksjoner. Man kommer likevel aldri unna en hederlig manuell rengjøring. Både den vanligere typen av emaljerte stekeovner og ovner med pyrolysefunksjon må tørkes av inni. Det spesielle med pyrolyse er at den først forbrenner alt eventuelt søl i ovnen til aske som du så tørker av. En emaljert ovn hopper over forbrenningen, men har en emalje som forhindrer at søl ikke setter seg fast, slik at du lett kan tørke av uten å måtte varme opp ovnen først.

Integrerbart


Å bygge inn hvitevarene blir bare mer og mer moderne og er en god måte å spare plass på kjøkkenet på. Vi tilbyr integrerbare stekeovner, platetopper, mikrobølgeovner, rangetoper og kaffemaskiner. Kombiner hvitevarene helt etter dine egne ønsker og design ditt eget drømmekjøkken. La solid håndverk og moderne teknologi møtes på den beste måten i et vakkert design.


Se alle våre integrerbare ovner >
Se alle våre integrerbare platetopper >
Se alle våre rangetops >

Kjøkkenløsninger


Vi tilbyr skreddersydde komplette kjøkkenløsninger tilpasset nettopp ditt kjøkken og dine ønsker. Ved kjøp av en komfyr hos oss har du muligheten til å komplettere med kjøleskap og oppvaskmaskin i samme designserie. Hvitevarer i samme serie gir kjøkkenet ditt et helhetlig og gjennomarbeidet utseende. Spør gjerne vår erfarne kundeservice om råd for å få hjelp til å sette sammen din unike kjøkkenpakke!


Se alle våre ferdige kjøkkenløsninger >Kompletter komfyren din med tilbehør

Få mer ut av matlagingen din med tilbehør tilpasset nettopp din komfyr. Vi tilbyr alt fra vifter til veggplater og stekeplater!

Se alle våre tilbehør HER >


Instagram

Bli inspirert av våre tidlige kunders bilder! På vår Instagram-konto finner du inspirasjon fra vakre kjøkkenmiljøer fra hele verden. Vi oppdaterer kontinuerlig med nye bilder fra fornøyde kunder.

Har du et bilde du vil dele med andre, send oss gjerne en e-post på info@myrangecooker.no
Våre merker

I vårt brede sortiment finner du velkjente merker fra hele Europa. Alle med lang erfaring og en solid historie av komfyrproduksjon, kjærlighet til matlaging i tillegg til teknologi som ligger i forkant! Mer informasjon om alle våre merker finner du HER 

 

 

Ofte stilte spørsmål

Her lister vi svar på noen av de vanligste spørsmålene vi får om de forskjellige komfyrene våre. Har du flere spørsmål? Ikke nøl med å kontakte vår erfarne kundeservice.

1, Hvordan rengjør jeg induksjonstoppen min?
Uansett hva slags platetopp du har, er det viktig å la platene kjøle seg ned før du rengjør. Både induksjonstopper og glasskeramikktopper er enklere å rengjøre enn komfyrer med støpejernsplater, fordi overflaten er helt flat. Det gjør det vanskeligere for fett og annet søl å sette seg fast. Derfor kommer du langt med bare en klut og litt oppvaskmiddel eller et rengjøringsmiddel spesielt for platetopper som løser opp fettflekker. Ekstra vanskelige matrester kan skrapes av med en spesiell platetoppskrape som du kan bruke uten å få riper i glasset. Tørk av med en tørr klut etterpå for å gi platetoppen en skinnende og glimrende look.

2, Hvordan rengjør jeg gasstoppen min?
La komfyren kjøle seg helt ned før rengjøring for best resultat. En gasstopp består av flere komponenter som kan plukkes av – både kokekarholderne og selve brennerne er lette å plukke av platetoppen for å komme bedre til. Delene av støpejern på gasstoppen rengjøres enkelt med litt oppvaskmiddel og varmt vann.

En gassovn med en bunn av rustfritt stål gjør rengjøringen enda enklere. Bruk en fuktig klut med litt rengjøringsmiddel på de rustfrie flatene. Men husk å unngå rengjøringsmiddel som inneholder klor på rustfritt stål. Bruk heller ikke kluter eller svamper som skraper på toppen, da risikerer du at du lager riper i stålet. Avslutt gjerne med å pusse det rustfrie stålet med et rengjøringsmiddel spesielt for stål.

3, Hvordan rengjør jeg glasset på ovnsdøren?
Avhengig av ovnsmodell kan du noen ganger ta ut glassruta i ovnsdøren og rengjøre den separat. Om det ikke går på din ovn, går det likevel utmerket å rengjøre glasset mens det er på plass. Bruk ovnsrens eller hvorfor ikke et velprøvd husmorsknep som natron og vann.

4, Kommer min Lofra-komfyr med sokkel?
Lofras komfyrer leveres som standard uten tilhørende sokkel. Men for de komfyrstørrelsene som tilbyr tilhørende sokkel, sender vi med den uten ekstra kostnad ved kjøp av en komfyr. Informer oss når du kjøper om du vil ha en sokkel til Lofra-komfyren din.

5, Hvorfor er Lofras stekeplater mindre enn vanlige stekeplater?
Lofras plater plasseres på ovnsristen i stedet for i sideskinnene inni ovnen. Dette fordi luften i ovnen sirkulerer bedre med en ovnsrist, og man får derfor en jevnere varmespredning i ovnen. Dette er svært vanlig på profesjonelle komfyrer rundt om i Europa. Om du skulle ønske en stekeplate som ikke hviler på en rist tilbyr vi dette som et tilbehør du kan kjøpe til Lofra-komfyren din.

6, Kan man installere selv, uten godkjent installatør?
En komfyr med støpsel kan du installere selv, mens en komfyr med fast tilkobling må monteres av en el-installatør. Både naturgass og bygass krever en autorisert installatør. LPG kan du derimot installere selv, men vi anbefaler likevel at du får hjelp av en installatør. Da kan du være sikker på at alle regler følges og at alle garantier gjelder. Ofte kreves det en autorisert installatør for at garantien på komfyren skal være gyldig. Mer informasjon om installering finner du i vår installasjonsguide.

7, Hvorfor kommer det lyd fra induksjonstoppen min?
En induksjonstopp lager flere forskjellige lyder når den er i bruk. Dersom kokeplata f.eks. står på en lav effekt, kan det høres en knepping, mens høy effekt, på den annen side, kan gi en brummende lyd. Varmesonene har også en avkjølingsvifte som forhindrer elektronikken i å bli overopphetet. Du vil derfor også oppleve en surrende lyd fra ventilatoren, som kan høres også en stund etter at du har slått av komfyren. Alle disse lydene er altså helt normale, men bør likevel ikke være så høye at de virker forstyrrende. Dersom du opplever høyere lyd enn beskrevet ovenfor, er det antagelig fordi de kjelen og pannene du bruker ikke er optimale for induksjonstoppen.

Kokekarene dine skal helst ha en tykk bunn av magnetisk jern, men mange produsenter bruker i dag andre materialer. Kjeler i 100% kobber, aluminium eller ikke-magnetisk rustfritt stål fungerer dessverre ikke på induksjonstoppen din ettersom den benytter seg av magnetisme. Om induksjonstoppen din knepper eller brummer, er det derfor en god idé å kikke over kokekarene dine og eventuelt bytte ut noen kjeler, gryter og panner.

Du kan enkelt sjekke hvilke av kjelene, grytene eller pannene du kan bruke på en induksjonstopp. Alt du trenger er en enkel magnet (f.eks. en kjøleskapsmagnet). Sett magneten mot undersiden av kjelen din, og dersom magneten setter seg fast, fungerer også kjelen på induksjonstoppen. Absolutt best effekt av induksjonstoppen din får du likevel dersom du bruker kokekar med 100% jern i bunnen.

Installering av din komfyr

Vi på myrangecooker.no svarer gjerne på spørsmål og gir råd angående installering av komfyrer! Vi har ingen egen installeringstjeneste, men hjelper deg gjerne å komme kontakt med autoriserte installatører.

Mer informasjon om installering finner du i vår installasjonsguide.

Fikk du ikke svar på spørsmålene dine?
Ikke nøl med å kontakte oss på telefon 23 96 07 98 eller på info@myrangecooker.no - vi vil gjerne hjelpe deg!

Kundeservice

Mandag - Fredag 09.00 - 17.00
23 96 07 98

info@myrangecooker.no

Velg rett komfyr!

Installasjonshjelp?

Vi hjelper
gjerne til med
installas-
jonen av
komfyren
din!

Les mer >